Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

4,5 millioner kroner til nye Narvik og Hamarøy kommuner

Fra 1. januar 2020 blir Tysfjord kommune delt. Nordøstsiden slås sammen med Narvik og Ballangen, mens sørvestsiden slås sammen med Hamarøy. Kommunal- og moderniseringsdepartementet gir til sammen 4,5 millioner kroner til nye Narvik og nye Hamarøy for tiltak knyttet til kommunesammenslåingene.

− Delingen av Tysfjord kommune er en krevende prosess. Vi ønsker å bidra til det viktige arbeidet kommunene nå gjennomfører, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

1. januar 2020 slår Narvik, Ballangen og den nordøstlige delen av Tysfjord kommune seg sammen til nye Narvik kommune. Nye Narvik blir ikke et samisk språkforvaltningsområde.

Kommunen ønsker å tilby innbyggerne som blir med fra gamle Tysfjord tilnærmet like gode tjenester til samisk språk og kultur som i Tysfjord kommune. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har derfor innvilget Narvik kommune et tilskudd på 2,5 millioner til dette arbeidet i 2020.

Den sørvestlige delen av Tysfjord kommune slås sammen med Hamarøy kommune. Delingen av Tysfjord har vært utfordrende for sammenslåingsprosessen og arbeidet i fellesnemda i nye Hamarøy kommune. Derfor får Hamarøy kommune 2 millioner kroner til ekstraordinære utgifter i forbindelse med kommunesammenslåingen.

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

Til toppen