Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

5 millioner kroner ekstra til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) får 5 millioner kroner til å styrke sin satsing på helseutdanninger. Kunnskapsdepartementet tar sikte på at denne tilleggsbevilgningen blir en årlig tildeling til UiS.

– Det er et stort behov for flere helsearbeidere i regionen og disse pengene skal gå til å styrke og bygge opp det helsefaglige miljøet ved UiS, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Stavanger-regionen har flere store satsinger innenfor helseområdet. Tidligere i høst åpnet HelseCampus Stavanger på Ullandhaug nytt test-, innovasjons- og simuleringssenter, og Helse Stavanger er i gang med første byggetrinn av et nytt sykehus i samme område. I statsbudsjettet for 2020 har regjeringen gitt støtte til at Helse Stavanger kan ta opp et lån på 60 millioner kroner til et tilleggsareal på 1200 m² i det nye sykehuset. Der skal UiS leie areal til undervisnings- og forskingsformål og får 40 prosent i husleiekompensasjon.

– I tillegg får UiS 15 nye studieplasser og tre rekrutteringsstillinger innen helseområdet i 2020-budsjettet, sier Nybø.

Fremtidig medisinutdanning
UiS tilbyr en rekke helseutdanninger, men har ikke en egen grunnutdanning i medisin. Gjennom et samarbeid mellom Stavanger universitetssykehus (SUS) og Universitetet i Bergen (UiB) har om lag 1 800 medisinstudenter fra UiB de siste 20 årene hatt praksis ved SUS.

Grimstad-utvalget la tidligere i høst frem forslag til hvordan Norge kan øke antallet studieplasser i medisin. Der foreslås det flere alternativer hvor UiS er involvert. Hvis regjeringen velger å gå videre med et av disse alternativene forventes det at tilleggsbevilgningen på 5 millioner da skal benyttes til dette.

Til toppen