Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

50 år med OTC og norsk offshore-aktivitet

Statssekretær Liv Lønnum fikk markere OTCs 50 års jubileum på sitt første besøk til Texas og en av verdens største messer innen offshore olje- og gassteknologi.

'
Statssekretær Liv Lønnum på OTC-messen i Houston, Texas med CEO Paal Roppen i FutureOn. Foto: Live Aamo/Norges generalkonsulat i Houston

— Norge og USA har stolte tradisjoner innenfor offshore olje- og gassvirksomhet. Det har vært svært spennende å bli kjent med bedrifter i Houston og se hvordan de jobber med å ta i bruk ny teknologi for å være konkurransedyktige i fremtiden, sier statssekretær i Olje- og energidepartementet, Liv Lønnum.

OTC er en av de viktigste arenaene for å vise frem norsk olje- og gassteknologi. I år deltar over 60 utstillere på den norske paviljongen som Innovasjon Norge organiserer. Norske selskaper har vært representert på OTC i 47 år, og messen har mer enn 2 300 utstillere fra over 40 land. 

OTC-messen kan i år feire 50 års jubileum, noe også Norge kan gjøre da det samme år ble oppdaget olje på norsk sokkel. 

'
Statssekretær Liv Lønnum sammen med generalkonsul Morten Paulsen i Houston. Foto: Live Aamo/Norges generalkonsulat i Houston

Norske aktører i Houston

I Houston hadde statssekretæren møter med en rekke bedrifter og deltok på ulike arrangementer i regi av Norwegian Energy Partners, Norwegian American Chamber of Commerce, Greater Stavanger, ONS Foundation, Innovasjon Norge og Generalkonsulatet i Houston.

Hun hadde også møte med USAs ambassadør til Norge, Kenneth Braithwaite, oljeserviceselskapet Schlumbergers norske toppsjef Pål Kibsgaard-Petersen og statssekretær i gruve- og energidepartementet i Brasil, Marcio Felix.

'
Statssekretær Liv Lønnum i samtale med USAs ambassadør til Norge, Kenneth Braithwaite på OTC i Houston, Texas. Foto: Live Aamo/Norge Generalkonsulat i Houston

— Jeg har lært mye i Houston og er imponert over kompetansen selskapene besitter og arbeidet de har gjort og gjør med å effektivisere og forbedre konkurranseevnen. Dette bidrar til å sikre arbeidsplasser på sikt. Derfor er det viktig for meg å støtte opp under denne næringen som er så grunnleggende for verdiskaping og kompetanse i Norge, sier Lønnum.

'
Statssekretær Liv Lønnum ønsket velkommen på Norwegian Country Session på OTC i Houston, hvor det var to paneldiskusjoner om det siste og nyeste innenfor subsea-teknologi. Foto: Live Aamo/Norges Generalkonsulat i Houson

Les talene som statssekretæren holdt i Houston:

 

Til toppen