Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

8 millioner kroner til VM i maratonpadling 2020

- Det er flott at Norges Padleforbund har fått tildelt VM i maratonpadling i 2020. Padling er en idrett med begrensede kommersielle inntektsmuligheter. Tilskuddet på 8 millioner kroner er derfor helt avgjørende for at VM kan avholdes, sa kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande da hun møtte padlerne på Kadettangen.

Idrettsverdenen består av små og store idretter. Noen er veldig synlige og har betydelig markedspotensial, mens andre må jobbe mye hardere for å få satt sin idrett på dagsordenen.

- Mange forbund ønsker å arrangere mesterskap i sin idrett i Norge men har ikke mulighet til å realisere slike prosjekter alene. Det er viktig å bevare idrettsmangfoldet vi har i Norge. Siden markedsinntekter er skjevt fordelt, vil noen idretter trenge mer støtte enn andre for å få realisert sine mesterskap, sier Skei Grande.

Kulturdepartementet har etablert en prøveordning med tilskudd til arrangører av internasjonale idrettsmesterskap i Norge som har begrensede kommersielle inntektsmuligheter. Det er satt av 20 millioner kroner til arrangementsstøtteordningen for 2020 fordelt på 8 millioner til Padleforbundet, 12 millioner til Bryteforbundet og 750 000 til Bandyforbundet til VM for kvinner.

Om VM i maratonpadling

Det skal kjøres total 21 VM løp i tre årsklasser (senior, U23 og Masters) i en 3,6 km rundbane med start og mål ved Kadettangen. Banen går i Bærum og Asker kommuner.  Arrangøren forventer mellom 800 og 1000 deltakere fra 40 – 50 nasjoner.

Det skal også konkurreres i para-klasser.

Arrangementet har ett totalt budsjett på 14,9 mill. kroner. Bærum kommune bidrar med 2 millioner kroner.

Til toppen