804,7 mill. kroner til samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner

Dette innholdet er mer enn 7 måneder gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert. Du finner oppdatert informasjon på temasiden Koronasituasjonen.

I disse dager mottar en rekke organisasjoner midler fra Norsk Tippings overskudd til samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner. I år får organisasjonene tildelt 804,7 millioner kroner fra denne ordningen.

- 430 mill. kroner er tildelt beredskapsorganisasjonene Røde Kors, Redningsselskapet og Norsk Folkehjelp. Vi er avhengige av de frivillige organisasjonenes beredskap og lokal kunnskap når krisen oppstår, og disse midlene skal bidra til å sikre den frivillige beredskapen i hele landet, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

- Regjeringen innførte en ny midlertidig forskrift slik at organisasjonene får tildelt midler nå i mai i stedet for i desember. Dette er frie midler og en tidlig tildeling vil bety mye for organisasjonene i krevende tider. Dette er ett av tiltakene vi har innført i samråd med organisasjonene for å bidra til å opprettholde aktivitet, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Oversikt over tildelingene på nettsiden til Lotteri- og stiftelsestilsynet