Åpner minipol i Herøy

Vinmonopolet åpner onsdag 9. april minipol i Herøy kommune i Nordland.

Regjeringen har gitt Vinmonopolet klarsignal til åpne to små vinmonopolbutikker i Herøy i Nordland og i Lyngen i Troms. Vinmonopolet i Herøy åpner i dag, 9. april, mens polet i Lyngen åpner 15. mai.

– For å sikre et levedyktig monopol må vi alltid vurdere behov for justeringer i rammevilkårene. Vinmonopolets legitimitet er knyttet til at det oppfattes som en tilgjengelig, moderne og serviceinnstilt kvalitetsleverandør. Minipol vil føre til økt tilgjengelighet og et bedre tilbud til befolkningen, og jeg mener dette vil styrke Vinmonopolet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

De to butikkene vil være mindre enn dagens minste vinmonopolbutikker. Den nye butikkategorien har fått navnet "Kategori 1" og vil kunne etableres i kommuner der markedsgrunnlaget er for lite for dagens minste vinmonopolbutikker.

Prøveordningen med minipolene i Herøy og Lyngen vil tidligst bli evaluert i løpet av senhøsten. Evalueringen vil danne grunnlag for om det skal etableres flere butikker i Kategori 1.

Vinmonopolet har i dag 290 butikker i kommuner som dekker 90 prosent av landets befolkning. 235 av landets 428 kommuner har eget pol innen utgangen av 2014.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen