Åpnet nytt lokalsykehus

Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie deltok på åpningen av Nordlandssykehuset Vesterålen 20.august. Det er ikke åpnet noe nytt lokalsykehus i Norge siden 1991.

- Det er med stor glede jeg åpner dette moderne og tidsriktige sykehuset. Det er svært godt tilpasset fremtidens behov for helsetjenester. Behandling som tidligere tok dager og uker kan nå gjøres uten innleggelse. Dere har lagt stor vekt på samhandling med kommunene. Dette kaller jeg å bygge pasientens helsetjeneste. Dette er å spille på lag med fremtiden, sa statsminister Erna Solberg i sin åpningstale.

- Lokalsykehusene har en helt spesiell rolle som trygg base for befolkningen. Dere viser oss og resten av landet hvordan et topp moderne lokalsykehus kan være. Gratulerer med dagen, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie
Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie under åpningen av Nordlandssykehuset Vesterålen. Her sammen styreleder i Helse Nord Bjørn Kaldhol og administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland. (Helse- og omsorgsdepartementet)

Forrige gang det ble åpnet et lokalsykehus i Norge var i Longyearbyen på Svalbard i 1991.

Les mer om Nordlandssykehuset Vesterålen på Nordlandssykehusets nettsider

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen