Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Avtale om helsesamarbeid med Moldova

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og Moldovas helseminister Andrei Usatii signerte mandag 19. mai i Genève en avtale om samarbeid på helseområdet. Formålet med avtalen er å utveksle informasjon om helsetjenester innenfor folkehelse, primærhelse og helsesystemer.

- Moldova har gode, overordnede strategier på helseområder, og Norge kan her bidra til gjennomføringen. Et samarbeid med Moldova er også interessant fordi landet i juni vil signere en assosieringsavtale med EU, og Norge kan formidle viktige erfaringer om vårt lands tilknytning til EU og Europa, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og Moldovas helseminister Andrei Usatii.
Helse- og omsorgsminister Bent Høie signerte en samarbeidsavtale med Moldovas helseminsiter Andrei Usatii mandag 19. mai. (Helse- og omsorgsdepartementet)

Formålet med avtalen er å utveksle informasjon om helsetjenesten, folkehelse, primærhelse og helsesystemer, herunder eHelse. Avtalen skal gjelde til 2020, men gir mulighet for forlengelse. Avtalen nedfeller mulighet for besøksutveksling av spesialister mellom landene, og samarbeid mellom landenes folkehelseinstitutter, sykehus og medisinske fakulteter. Tiltak for samarbeidet vil bli nærmere nedfelt i to-årige arbeidsprogram.

Les samarbeidsavtalen mellom Moldova og Norge (pdf)

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen