Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Besøkte Energiskolene og studenter på ONS

Statssekretær Kåre Fostervold besøkte torsdag arrangementet ”Future Students Days”. Dette er en del av konferansen Offshore Northern Seas (ONS) og handler om fremtidens studenter og rekruttering til energibransjen.

Statssekretæren fikk blant annet høre på et foredrag av Wenche Karin Nybø fra ExxonMobil og geologistudenter ved Universitetet i Bergen. Disse fortalte om samarbeidet med elever fra Energiskolen på St.Olavs videregående skole i Stavanger.

I etterkant av foredraget ble Fostervold intervjuet av elever fra medielinjen på Byåsen videregående skole .

-   Dette var et veldig bra foredrag og de synliggjorde på en glimrende måte hva de driver med og hva geologi handler om. Både innen fornybare og fossile energikilder trenger vi studenter som velger realfag, og som kan være med på å utnytte ressursene våre på en best mulig måte. Derfor spiller energiskolene en viktig rolle, sier statssekretær Kåre Fostervold.

Energiskolene blir finansiert av Olje- og energidepartementet. Departementet samarbeider med Naturfagsenteret for å øke interessen for energi og petroleum blant ungdom og for å gi elever i videregående skole kunnskap om lokale energibedrifter og oljeselskap.

(JMB/OED)

 

Til toppen