Besøkte Norges smarteste industribedrift

- Borregaard er et prakteksempel på at forskning i næringslivet nytter, sa statsminister Erna Solberg da hun besøkte bedriften på tirsdag.

Erna Solberg og Monica Mæland besøker Borregaard i Sarpsborg. Foto: SMK

Borregaard ble nylig kåret til årets smarteste industribedrift. Tirsdag fikk bedriften besøk av statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland.

Statsministeren mener Borregaard viser hvor viktig det er at næringslivet forsker. 

- Vi kan ikke være billigst, derfor må vi jobbe smartere. Her går Borregaard foran som et godt eksempel. Takket være forskning og innovasjon har de blitt internasjonalt ledende, sier Solberg.

Borregaard har lange tradisjoner. Selskapet produserte opprinnelig cellulose, men har opp gjennom årene funnet nye måter å utnytte tømmere på. I dag foredler Borregaard tømmerstokken om til stoffer som brukes i blant annet iskrem, scooter-batterier og medisiner. Selskapet leverer produktene sine over hele verden.

- Gjennom å tenke nytt har Borregaard lykkes både i Norge og internasjonalt. Jeg er imponert over hva de har fått til, sier næringsminister Monica Mæland.

Regjeringen ønsker å legge til rette for mer forskning i næringslivet. I 2014-budsjettet styrket derfor regjeringen Forskningsrådets største næringsrettede program, Brukerstyrt innovasjonsarena (BIA), med 90 millioner kroner.

Borregaard har gode erfaringer med BIA. Nå oppfordrer Solberg og Mæland flere til å søke.

- BIA får bedriftene til å forske mer, noe som kommer hele samfunnet til gode. Vi har rom for flere søknader i neste runde, sier statsminister Erna Solberg.

Til toppen