Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Bli en helsepartner du også!

EØS-midlene

Bartosz trenger hjelp til et prosjekt for funksjonshemmede. Jacek til et prosjekt for å hjelpe infertile kvinner. Ewa til et prosjekt for å få flere til å oppsøke lege.

Sammen kan vi bidra til å bedre folks helse i Europa. Foto: Helsedirektoratet (video)

Alle ønsker de seg norske partnere til prosjektene de håper å få støtte til å gjennomføre fra EØS-midlene. Kanskje du eller din organisasjon er partneren de leter etter?

Gjennom EØS-midlene støtter Norge folkehelseprosjekter i ti land: Estland, Portugal, Tsjekkia, Slovenia, Ungarn, Polen, Bulgaria, Kypros, Litauen og Romania. I alle land er det tilrettelagt for at norske partnere kan delta i samarbeidsprosjekter.

I videoen Helsedirektoratet har laget, kan du møte flere som er på jakt etter norsk partnere (se nedenfor).

Hvem kan være partner?
Kommuner, fylkeskommuner, utdanningsinstitusjoner, forskningsmiljø, organisasjoner og bedrifter.

Hvorfor delta?
EØS-midlene gir norske aktører internasjonal erfaring og tilgang til et internasjonalt nettverk. I tillegg bidrar prosjektsamarbeid til faglig utveksling og påfyll.

– Læringen går begge veier. Dette er viktig for å utvikle vår egen forskning innenfor dette feltet, sier Arnfinn Andersen i Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress som blant annet er involvert i et prosjekt mot vold i Slovakia (se mer i video nedenfor).

EØS-midlene - Bli en partner from Helsedirektoratet on Vimeo.

EØS-midler fordeles på enkeltprosjekter etter åpne utlysninger (se lenke nendenfor). Det er i hovedsak partneren i mottakerlandet som må stå som hovedsøker. Helsedirektoratet kan gi råd og veiledning til norske partnere som ønsker å delta i samarbeidsprosjekter.

Kontaktinformasjon:

Til toppen