Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Bygger studentboliger på Evenstad

Bygger studentboliger på Evenstad

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Regjeringen har godkjent oppføringen av nye studentboliger for 120 studenter, på Evenstad i Hedmark.

Bygger studentboliger på Evenstad

Regjeringen har godkjent oppføringen av nye studentboliger for 120 studenter, på Evenstad i Hedmark.

– Å ha et sted å bo er viktig for alle studenter. Skal vi ha studier på Evenstad må vi kunne tilby studentboliger, fordi det finnes svært få andre alternativer, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Høyskoleavdelingen på Evenstad tilbyr studier i anvendt økologi og landbruksfag. Studiestedet har opplevd en sterk økning i søkningen de siste årene, og har i dag rundt 200 studenter. Studietilbudet på Evenstad har røtter tilbake til Skogskolen, som ble opprettet der i 1912.

– Studietilbudet på Evenstad er i dag unikt i Norge. Dette er kunnskap og kompetanse som er viktig for god forvaltning av norsk natur og kulturarv i fremtiden, sier Røe Isaksen. 

Hyblene skal bygges av Statsbygg under den statlige kurantordningen. Det er Statsbygg som vil eie hybelbygget, med Høgskolen i Hedmark som leietaker. På sikt er planen at Studentsamskipnaden i Hedmark skal overta driften, i tråd med det som er normalordningen for studentboliger.  

– Jeg er glad for at Høgskolen i Hedmark prioriterer egne ressurser til prosjektet. I dette tilfellet var det nødvendig for å få på plass en god løsning for studentene, sier Røe Isaksen.

Kurantordningen er en ordning som benyttes til å gjennomføre mindre statlige byggeprosjekter, hvor husleie og andre driftsutgifter blir dekket innenfor leietakerens ordinære budsjettramme.