Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Det muliges kunst. Overlevering av rapport fra ekspertgruppen for kunst og kultur i opplæringen.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og kulturminister Thorhild Widvey fikk i dag overlevert rapporten ”Det muliges kunst” fra ekspertgruppen for kunst og kultur i opplæringen.

 

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, kulturminister Thorhild Widvey og leder av Ekspertgruppe for kunst og kultur i opplæringen, Eirik Birkeland.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, kulturminister Thorhild Widvey og leder av Ekspertgruppe for kunst og kultur i opplæringen, Eirik Birkeland. (Foto: KUD/Elisabeth Fjørtoft)

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og kulturminister Thorhild Widvey fikk i dag overlevert rapporten ”Det muliges kunst” fra ekspertgruppen for kunst og kultur i opplæringen.

 

Lenke til rapporten på nettsidene til Kunnskapsdepartementet

 

Ekspertgruppe for kunst og kultur i opplæringen ble oppnevnt av Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet høsten 2013. I mandatet for ekspertgruppas arbeid beskrives behovet for å få en bedre koordinert og samlet innsats i arbeidet med kunst og kultur for barnehage og skole.

Statsrådene vil få en liste med ti konkrete tiltak som råd fra ekspertgruppen. Ekspertgruppen anbefaler samarbeid mellom sektorene og et reelt samarbeid mellom Den kulturelle skolesekken og kulturskolen, som del av den kulturelle grunnmuren lokalt.

– Rådene ser ut til å være tydelige og samlende, men også nytenkende. Jeg håper at ekspertgruppens anbefalinger skal kunne bidra til styrket og reelt samarbeid mellom utdannings- og kultursektoren på alle nivå, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

 

– Det er gjort et stort arbeid fra ekspertgruppen for kunst og kultur i opplæringen, og jeg ser frem til å sette meg inn i rapporten. Kunst og kultur for barn og unge er viktig. Vi ønsker å satse på kvalitet både når det gjelder innhold og formidling av kultur til barn og unge. Samtidig ønsker vi at barn og unge skal få et mangfoldig og godt kunst- og kulturtilbud, både i form av opplæring og opplevelser, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Kulturminister Thorhild Widvey, Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og leder av Ekspertgruppe for kunst og kultur i opplæringen, Eirik Birkeland samt gruppens medlemmer: Sissel Andsnes, Magne Espeland, Ann Evy Duun, Ole Hamre, Berit Kirksæther, Aslak Sira Myhre og Elisabeth Sørheim, samt sekretariat for gruppen: Arnhild Hegtun og Sigrid Køhn.

Kulturminister Thorhild Widvey, Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og leder av Ekspertgruppe for kunst og kultur i opplæringen, Eirik Birkeland samt gruppens medlemmer: Sissel Andsnes, Magne Espeland, Ann Evy Duun, Ole Hamre, Berit Kirksæther, Aslak Sira Myhre og Elisabeth Sørheim, samt sekretariat for gruppen: Arnhild Hegtun og Sigrid Køhn. (Foto: KUD/Elisabeth Fjørtoft)

Til toppen