Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Digitalt er smart

Innlegg i Dagens Næringsliv 8. august 2014

Jeg trodde IKT-Norge støttet opp om etablering av en markedsbasert innbyggerpostkasse og regjeringens tydelige og klare frister for dette arbeidet, skriver kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i et tilsvar i Dagens Næringsliv.

Regjeringen har besluttet å etablere én sikker digital postkasse for innbyggerne. Digital post er smart. Stat og kommune sparer penger på porto og papir. En digital postkasse er tryggere og enklere å bruke.

Vi har satt en klar og tydelig frist for innføringen: Om halvannet år skal alle brev fra staten fås digitalt.

Slik IKT-Norge beskriver det i debattinnlegget i DN 30. juli, ser det imidlertid ut som at staten har satt i gang en slags samlebåndsproduksjon av digitale postkasser.

Det er selvsagt ikke riktig. Jeg trodde IKT-Norge støttet opp om etablering av en markedsbasert innbyggerpostkasse og regjeringens tydelige og klare frister for dette arbeidet.

Vi åpner den nye postkassen i november, men det blir en forsiktig start med bare tre etater. Å legge om fra brev på papir til digitale brev er en omfattende jobb.  I første omgang prioriterer vi å få inn det som i dag foregår på papir i innbyggerpostkassen.

En slik fremgangsmåte gir størst gevinst i kampen mot tidstyvene:
Forenkling og forbedring av brukernes dialog med det offentlige.

Vi ønsker å lage en god og brukervennlig postkasse innbyggerne liker. For å få til det, gjør vi som stadig flere innovative it-miljøer: lanserer tidlig, og oppdaterer ofte.

Gjennom de neste årene kommer stadig flere etater og kommuner til å sende brev til denne postkassen. Og etterhvert kommer alle til å gjøre det.

Til toppen