Dobler støtten til utdanningsbistand

Statsminister Solberg deltok 27. september på konsertarrangementet Global Citizens Festival i New Yorks Central Park. Fra konsertscenen oppfordret hun til økt global innsats for fattigdomsbekjempelse, utdanning og helse.

- Vi trenger økt global innsats for fattigdomsbekjempelse. Utdanning og helse er avgjørende for å nå fattigdomsmålene. Det er derfor viktig at vi ser utdanning og helse i sammenheng, sa statsminister Erna Solberg.

Statsministeren annonserte på konserten at Norge vil bidra med 215 millioner dollar årlig til den globale vaksinealliansen GAVI, forutsatt at andre land og givere øker sin støtte vesentlig. Hun sa også at Norge vil doble støtten til utdanningsbistand i løpet av de neste årene.

- Utdannede jenter og kvinner får barn som er bedre ernært, har bedre helse og har større sjanse for å fullføre skolegang, sa statsministeren.

Norge har i mange år vært en av de største bidragsyterne til den globale vaksinealliansen GAVI. GAVIs første administrerende direktør var nordmannen Tore Godal, og Dagfinn Høybråten er i dag styreleder.

På arrangementet i Central park bidro blant annet artistene Jay Z og Gwen Stefani med bandet No Doubt. I tillegg deltok  skuespillere som Hugh Jackman, Katie Holmes og Jessica Alba.

Til toppen