Enklere å være seriøs i byggenæringen

- Det må bli enklere å være seriøs og vanskeligere å være useriøs i byggenæringen, sa kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner da han mottok rapport fra byggenæringen med forslag til å bedre kvalitet i bygg. Han ga ros til næringen, som står samlet bak rapporten . - Det viser at næringen tar utfordringene på alvor og ønsker å finne gode løsninger, sa statsråden.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner mottok rapporten "Enkelt å være seriøs" av administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes.

- Det må bli enklere å være seriøs og vanskeligere å være useriøs i byggenæringen, sa kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner da han mottok rapport fra byggenæringen med forslag til å bedre kvalitet i bygg. Han ga ros til næringen, som står samlet bak rapporten.
- Det viser at næringen tar utfordringene på alvor og ønsker å finne gode løsninger, sa statsråden.

- Det må bli enklere å velge seriøse aktører når man er kunde, og vite hvem man kan stole på. Det må gjelde både for oss som enkeltpersoner som skal bygge en bolig eller om det er en kommune som skal bygge ny skole, sa statsråden.

Byggenæringens landsforening har nedsatt et ekspertutvalg som har sett på hvilke tiltak som kan sikre kvalitet og redusere problemet med useriøse aktører og dårlig kvalifiserte foretak i bygge- og anleggsnæringen. - Å bygge hus er den største investeringen mange av oss gjør igjennom livet, og da er kvaliteten på håndverket viktig, sier Sanner.

- Nå skal vi lese hva næringen foreslår. Jeg kan ikke kommentere på enkelttiltakene, sier Sanner. Statsråden vil videreutvikle den sentrale godkjenningsordningen, som drives av Direktorat for byggkvalitet, til et nasjonalt kvalitetsstempel i næringen. - Dette skal være et kvalitetsmerke som gjør det enklere for oss alle å velge seriøse bedrifter, avslutter Sanner.

Les rapporten:

 

Til toppen