Erna og Sylvi besøkte Akershus-landbruket

Statsminister Erna Solberg og landbruks- og matminister Sylvi Listhaug møtte sist tirsdag ulike deler av landbruket i Akershus.

Første stopp var hos Bjørn Halvor Westby, Ingvild Westby Mehren og Sigurd Westby og på Rustad gård i Nes kommune. Westby har melk- og kjøttproduksjon og såkorndyrking. De har nylig installert melkerobot. Her fikk statsministeren prøve seg som skurtresker-kjører. Sammen med landbruks- og matministeren møtte hun på kyrne ute på beite, der Erna Solberg fikk hilse på sin navnesøster, - kua Erna som er oppkalt etter statsministeren. De fikk også hilse på en helt nyfødt kalv, som der og da ble gitt navnet Torbjørn, oppkalt etter kunnskapsministeren.

Statsminister Erna Solberg og landbruks- og matminister hilser på vertskapet Bjørn Halvor Westby, Ingvild Westby Mehren og Sigurd Westby på Rustad gård i Nes kommune.
Statsminister Erna Solberg og landbruks- og matminister hilser på vertskapet Bjørn Halvor Westby, Ingvild Westby Mehren og Sigurd Westby på Rustad gård i Nes kommune. (Foto: Torbjørn Tandberg)
 
Besøk i fjøset.
Besøk i fjøset. (Foto: Torbjørn Tandberg)
 
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug hilser på den nyfødte kalven Torbjørn.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug hilser på den nyfødte kalven Torbjørn. (Foto: Torbjørn Tandberg)
Lunch på Ullerhov gård, vertskap Inger Marie og Per Ødegaard.
Lunch på Ullershov gård, vertskap Inger Marie og Per Ødegaard. (Foto: Torbjørn Tandberg)

Lunchen ble inntatt på Ullershov gård, der vertskapet Inger Marie og Per Ødegaard tok hjertelig imot, serverte mat - slik ”statsministeren husket fra hun var liten”. Ødegaard foredro både gårdens mange-hundreårige historie, og sin egen 20-årige historie som eiere og brukere av  eiendommen. Det har vært 20 år preget av restaurering og gjenoppbygging til den tradisjonsrike og trivelige møteplassen Ullershov gård i dag er. 

Orientering i skogen:  Ole og Carl Randin Klokkerengen fra firma Krogsrud Sag AS orienterte statsministeren og landbruks- og matministeren
Orientering pg debatt rundt bålet i skogen. (Foto: Torbjørn Tandberg)

Deretter gikk turen til Minnesund, - og til skogs, der Ole og Carl Randin Klokkerengen fra firma Krogsrud Sag AS møtte statsministeren og landbruks- og matministeren med et lite hjertesukk, og et ønske om forenklinger i alle de sertifiseringskrav og skjemaer et lite familiedrevet firma som deres blir stilt overfor. Lenger oppi skogen ventet styreleder i Norges Skogeierforbund Olav Veum, leder av strategigruppen Skog 22, Gunnar Olofsson, konsernsjef Hans Rindal i Moelven Industrier og styreleder Anne Delphin i Norskog til en skogprat og bålkokt kaffetår. Statsministeren fikk prøve seg som kjører av lassbærer, mens landbruks- og matministeren tok spakene i hogstmaskina.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug i skogsmaskin.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug i skogsmaskin. (Foto: Torbjørn Tandberg)
 
Statsminister Erna Solberg
Statsminister Erna Solberg kjørte lassbærer. (Foto: Torbjørn Tandberg)
 
 
Statsminister Erna Solberg fikk omvisning av Kari-Mette Stensrud som er stallmester på Hauger gård/ Faldalen virksomhetssenter. I stallen er det 12 hester, og hestestell er en av flere arbeidsoppgaver som tilbys på gården. Gården er godkjent Inn på tunet-gård.
Statsminister Erna Solberg fikk omvisning av Kari-Mette Stensrud som er stallmester på Hauger gård/ Faldalen virksomhetssenter. I stallen er det 12 hester, og hestestell er en av flere arbeidsoppgaver som tilbys på gården. Gården er godkjent Inn på tunet-gård. (Foto: Øyvind Wahl)
Faldalen virksomhetssenter, Hauger gård i Fet kommune var siste stopp for dagen. Her tilbys Inn På Tunet-tjenester; velferdstjenester i regi av gardsdrift.
Dean Andersson , Øyvind Wahl som benytter  arbeidspraksistilbudet på Faldalen virksomhetssenter. Tilbudet har i alt 18 plasser og virksomheten er organsiert gjennom Fretex.
Dean Andersson, Øyvind Wahl benytter arbeidspraksistilbudet på Faldalen virksomhetssenter. Ingeborg Tollefsen er sykepleier på senteret. Tilbudet har i alt 18 plasser og virksomheten er organsiert gjennom Fretex. (Foto: Tommy Lysakermoen)
Statsminister Erna Solberg, Tommy Lysakermoen (arbeidsveileder) , ordfører i Fet kommune John Harry Skoglund, og foran Dean Andersson
Statsminister Erna Solberg, Tommy Lysakermoen (arbeidsveileder) og Dean Andersson snekrer krakker.  (Foto: Øyvind Wahl)
Til toppen