Flere kjøttprodusenter velger NYT NORGE merket

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Garanti for at det er helnorsk kjøtt og enkel kommunikasjon til forbruker, er hovedgrunnene når to nye kjøttprodusenter nå velger NYT NORGE.

Denne uken kommer både Toten Kjøtt og Kuraas ut i butikk med Nyt Norge-merkede produkter.

– Jeg forstår godt at stadig flere kjøttprodusenter ser verdien av å velge Nyt Norge-merket, all den tid det importeres 24 000 tonn kjøtt i året. Nyt Norge gjør det enkelt for forbrukerne å velge norske matvarer i butikken. Det ser også matprodusentene verdien av, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Matmerk.

Norske råvarer  

NYT NORGE merket garanter at produktet inneholder norske råvarer, er pakket og produsert i Norge og at bonden følger norske regler. 

NYT NORGE merket medisterkake fra Toten Kjøtt.
NYT NORGE merket medisterkake fra Toten Kjøtt. (Foto: Matmerk)