Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Fostervold besøkte verft i Sør-Korea

Statssekretær Kåre Fostervold (FrP) besøker denne uken Sør-Korea sammen med representanter fra norsk petroleumsrettet leverandørindustri, INTSOK og Innovasjon Norge.

Statssekretær Kåre Fostervold (FrP) besøker denne uken Sør-Korea sammen med representanter  fra norsk petroleumsrettet leverandørindustri,  INTSOK og  Innovasjon Norge.

Kåre Fostervold har besøkt verftene Samsung Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering og Hyundai Heavy Industries.

-Erfaringene som norske leverandørselskaper har med seg fra norsk sokkel og andre petroleumsprovinser gjør selskapene attraktive for koreanske verft. Det er gledelig for meg å lede en delegasjon av svært kompetente norske selskaper. Verftene bygger for hele verden og det internasjonale markedspotensialet til norske leverandører er betydelig, sier statssekretær Fostervold.

Sør-Korea er det største markedet for norsk petroleumsrettet leverandørindustri utenfor norsk sokkel. Det viser studien ”Internasjonal omsetning fra norske oljeserviceselskaper” laget av Rystad Energy. Norsk leverandørindustri omsatte for 34 milliarder kroner i Sør-Korea i 2013. Veksten fra 2012 var i overkant av 13 prosent.

-Flere store norske leverandører har oppnådd gode resultater i Sør-Korea gjennom mange år, spesielt boreteknologileverandørene fra Sørlandet. Det jeg har merket meg under dette besøket er en økende interesse for det koreanske markedet blant mindre norske leverandørbedrifter. Dette er en spennende utvikling, sier Fostervold.

Fakta om norsk leverandørindustri: 

  • Norsk leverandørindustri er Norges største næring etter salg av olje og gass, og omsatte i 2013 for totalt 524 milliarder kroner.
  • Selskapenes omsetning i utlandet var på 206 milliarder kroner, det vil si om lag 40 prosent av den totale omsetningen.
  • Det internasjonale markedet står for den største prosentvise veksten for norsk leverandørindustri det siste tiåret.
  • Etter norsk sokkel er de viktigste markedene for norsk leverandørindustri Sør-Korea, Brasil og Storbritannia.
  • De største produktsegmentene internasjonalt er topside og prosessutstyr, rigg- og boretjenester, subsea-utstyr og -installasjon.
Statssekretær Kåre Forstevold (fremste rekke, nummer fem fra høyre) har med seg en stor delegasjon fra norsk leverandørindustri på verftsbesøk i Sør-Korea. Det internasjonale markedet, med Sør-Korea i spissen, står for den største prosentvise veksten for norsk leverandørindustri det siste tiåret. (Tønnes Holter Thompson / OED)
Statssekretær Fostervold fikk omvisning på Samsung-verftet, et av verdens største offshoreverft, i forbindelse med besøket i Sør-Korea. (Tønnes Holter Thompson / OED)
Til toppen