Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Frivillighetsuka 2014 – Vi løfter Frivilligheten

Førjulstiden er høysesong for frivillig arbeid. I de første dagene i desember setter også regjeringen frivilligheten i fokus blant annet med utdeling av Frivillighetsprisen og lansering av Frivillighetserklæringen.

- Frivilligheten er en avgjørende kraft i samfunnet vårt. Det at vi engasjerer oss og tar ansvar i nærmiljøet, forebygger ensomhet og bygger fellesskap, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Regjeringen vil i uke 49 og 50 hedre frivillig innsats og samspillet mellom det offentlige og frivilligheten.

4. desember – Hedring av frivillighetens helter
Kulturminister Widvey deler ut Frivillighetsprisen på God Morgen Norge på TV2.

Prisen går til en initiativrik person, lokal forening eller en gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg. Prisen arrangeres av Frivillighet Norge, og reportasjer om semifinalistene ligger på TV2s nettsider

Kulturminister Thorhild Widvey møter vinneren og overrekker prisen direkte på TV2 God Morgen Norge torsdag 4. desember.

Vinneren hedres senere på Frivillighet Norges festlunsj der statssekretær Bjøgulv Vinje Borgundvaag deltar.

Samme ettermiddag hilser statsminister Erna Solberg  årsmøtet til Frivillighet Norge.

5. desember – Toppmøte mellom regjeringen og frivillig sektor

5. desember lanserer regjeringen Frivillighetserklæringen på et toppmøte med frivillig sektor i Parkveien fra kl 0900 til 1030. Frivillighetserklæring er rammeverket for videreføring av det gode samspillet mellom regjeringen og frivillig sektor.

Fra regjeringen vil statsminister Erna Solberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie, barne- og likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og kulturminister Thorhild Widvey være til stede.

Fra frivillig sektor deltar representanter fra Frivillighet Norge, Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Norges Idrettsforbund. KS er også representert fra kommunesektoren.

6. desember – Kulturministeren til stede på forestillingen «Den magiske nisseluen»

Dissimilis Kompetansesenter inviterer til forestillingen ”Den magiske nisseluen” i Lommedalen kirke lørdag 6. desember kl 1800.

7. desember – Kulturministeren til stede på Kirkens Bymisjons adventskonsert

Profesjonelle musikere framfører ”Suor Angelica” – en opera i en akt av Giacomo Puccini etterfulgt av norsk og internasjonal julesang og -musikk.

Konserten er et felles løft mellom næringslivet, profesjonelle sangartister, kunstnerisk ledelse og frivillige til inntekt for Kirkens Bymisjons arbeid for barn og unge i vanskelige livssituasjoner i Oslo. Konserten holdes i Gamle Logen søndag 7. desember kl. 14.

Andre arrangementer i løpet av perioden:

2. desember – Frivillighetens egenart og betydning i samfunnet – innledning ved kulturminister Widvey

Abelia (NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter) arrangerer lederkonferanse for ideell sektor med tittelen "Norge mot 2064: En verdidrevet utvikling? Ideell sektors bidrag til å løse Norges utfordringer."

3. desember – Frivillighetens samfunnsverdi

SSB legger fram satellittregnskapet for ideell og frivillig sektor fredag 3. desember kl 10. Dette er en systematisering av grunnleggende statistikk om frivillig sektor, og sammenstiller økonomiske variable innenfor et etablert nasjonalregnskapssystem. Satellittregnskapet har vært produsert siden 2010. Nytt i år er presentasjon av finansieringen av frivillig og ideell sektor fordelt på stat, husholdning, fylke/kommune og andre.

9. desember – Frivillighet i lokalsamfunnene -  statssekretær Borgundvaag holder åpningsinnlegg

KS frivillighetskonferanse - Samspill og samskapning mellom frivillig og kommunalsektor Frivilligsentraler.

12. desember – Seminar «Nye former for filantropi og sosiale investeringer» i regi av Kulturdepartementet og Sentret for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor

Statsråd Thorhild Widvey åpner seminaret.

Hovedtaler er Lester Salamon, Professor ved Johns Hopkins University som snakker om hovedlinjer i bøkene «Leverage for good» og «New frontiers of philanthropy»)

Til toppen