Gratulerer Forsvaret med Omdømmeprisen

I dag har Forsvaret fått Omdømmeprisen. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide gratulerer etaten. – Denne prisen går til Forsvarets ansatte og soldatene som hver dag yter stor innsats på vegne av det norske samfunnet – ofte under svært krevende og risikofylte forhold – hjemme og ute, sier hun.

forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide gratulerer forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og Forsvaret med prisen. (Arkivfoto: Forsvarets mediesenter)

Siden 2005 har andelen nordmenn med et godt inntrykk av Forsvaret økt fra 24 til 56 prosent. Samtidig har andelen med dårlig inntrykk sunket fra 54 til 18 prosent, ifølge målinger fra Ipsos MMI.

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen er naturlig nok svært glad for prisen. For ham er det avgjørende at Forsvaret har nordmenns støtte og tillit.
– For å få det, må vi på en åpen og troverdig måte fortelle hvordan vi løser oppgavene Stortinget har gitt oss. Kun på den måten kan vi forbedre og videreutvikle oss mot framtidige oppgaver, sier forsvarssjefen.

Resultatene fra Ipsos MMIs undersøkelse harmonerer også godt med Forsvarets egne undersøkelser. Der har det vært en tilsvarende utvikling i positivt inntrykk de siste årene, også fra ansatte, soldater og vernepliktige.

Forsvaret vant Omdømmeprisen 2014, her overleveres prisen av Kristin Rogge Pran til forvsvarssjef  Haakon Bruun-Hanssen
Prisen ble utdelt av Kristin Rogge Pran til forvsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. (Foto: Forsvarets mediesenter)
Til toppen