Gratulerer Stoltenberg som ny generalsekretær i NATO

- Jeg vil gratulere Jens Stoltenberg, som i dag er utnevnt til generalsekretær i NATO. Jeg mener at Stoltenberg vil kunne gjøre en utmerket jobb for alliansen, og det er en fjær i hatten for Norge at vi nå får vår første generalsekretær i NATO, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

NATO-flagg.
(Foto: NATO)

- Jeg vil gratulere Jens Stoltenberg, som i dag er utnevnt til generalsekretær i NATO. Jeg mener at Stoltenberg vil kunne gjøre en utmerket jobb for alliansen, og det er en fjær i hatten for Norge at vi nå får vår første generalsekretær i NATO, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Hun understreker at NATO er hjørnesteinen i norsk sikkerhetspolitikk, og  en grunnpilar for forsvaret av Norge.
- Det er positivt for Norge å ha en generalsekretær i NATO som har god kunnskap om utfordringene i Norges nærområder, sier Eriksen Søreide.

- I den krevende sikkerhetspolitiske situasjonen som er i dag var det viktig at vi fikk en rask avklaring i NATO på dette spørsmålet. Gjennom åtte år som statsminister i Norge har Stoltenberg svært god innsikt i den omfattende reformen Forsvaret har vært gjennom, og som har gitt oss et moderne og kapabelt forsvar.  Dette vil være en verdifull erfaring også som NATOs generalsekretær, sier hun.

Til toppen