Håper partene finner en løsning

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen håper at partene kan finne løsninger som gjør slutt på konflikten mellom Utdanningsforbundet og KS, kommunenes arbeidsgiverorganisasjon.

Onsdag varslet Utdanningsforbundet at de vil gå ut i streik. 

-  Et stort flertall av Utdanningsforbundets medlemmer har ikke akseptert forhandlingsresultatet. Det er nå partenes ansvar å bringe konflikten til en ende på en forsvarlig måte, i tråd med de grunnleggende spillereglene i norsk arbeidsliv, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Han understreker at dette er en lovlig arbeidskonflikt.

-  Det er ingen som ønsker en streik, men lærere har selvfølgelig mulighet til å bruke streikeretten sin, på samme måte som andre arbeidsgrupper, sier Røe Isaksen.

Det er KS og Utdanningsforbundet som nå er i konflikt,  regjeringen er ikke part i saken. Norsk lektorlag, Skolenes landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon har tidligere varslet at heller ikke de godtar forhandlingsresultatet.

-  Jeg vil minne partene om at det er mulig med frivillig mekling, sier kunnskapsministeren.

Oslo kommune er et eget tariffområde, og her har Utdanningsforbundet medlemmer stemt ja til forslaget. Dermed er lærerne i Oslo ikke en del av streken.

Jeg er glad partene har funnet en løsning i Oslo, sier Røe Isaksen. 

 

Til toppen