Historisk arkiv

Harde prioriteringer for norsk-rumensk forskningsprogram

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Europaportalen

Det kom inn 412 søknader. Så langt er det penger til å innvilge 23 av dem. Valgkomiteen har neppe hatt noen enkel jobb. Se hvem som er de heldige.

Norge og Romania ønsker å legge til rette for økt forskningssamarbeid mellom norske og rumenske forskere. Derfor har Norge satt av 20 millioner kroner av EØS-midlene til dette formålet.

Interessen for slikt samarbeid har vært enorm. Antall søknader overgår støtten som er tilgjengelig. Dette er synd for alle dem som ikke når opp, men lover samtidig godt for kvaliteten.

– Alle de valgte prosjektene holder et svært høyt nivå, og har fått mellom 90 og 100 poeng av 100 mulige i evalueringen, sier Aleksandra Witczak Haugstad i Forskningsrådet som koordinerer forskningsprogrammene under EØS-midlene.

17 norske institusjoner/bedrifter har fått godkjent sine søknader, noen har av dem har fått uttelling i flere prosjekter.

Forskningsinstitutter
Bioforsk, Norsk institutt for luftforskning, Norsk institutt for naturforskning, Nofima (Matforskningsinstituttet), Norsk Regnesentral, Sintef og Telemarksforskning

Universiteter
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Universitetet i Bergen, Universitetet i Nordland, Universitetet i Oslo

Universitetssykehus
St. Olavs Hospital (Trondheim) og Oslo Universitetssykehus

Andre partnere
Registreringssentral for historiske data (Tromsø) og Kreftregistret, samt CheckWare som eneste bedrift.

Søknadene ble vurdert av internasjonale eksperter. Prosjektene fordeler seg på fire tematiske områder. Klikk på temaene for å få mer informasjon om prosjektene.

Les mer om forskningsprogrammene som finansieres gjennom EØS-midlene på Forskningsrådets nettsider.