Høie gratulerer norske nobelprisvinnere i medisin

- Det er med stolthet og respekt jeg gratulerer ekteparet May-Britt og Edvard Moser med Nobelprisen i Medisin, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

For første gang får et forskningsmiljø i Norge Nobelprisen i medisin.

- Det er med stolthet og respekt jeg gratulerer ekteparet May-Britt og Edvard Moser med Nobelprisen i Medisin. De deler prisen med den amerikansk-britiske forskeren John O´Keefe, ved University College London. Tildelingen er til stor inspirasjon for norske forskere, og kunnskapen vil komme fremtidens pasienter til gode, sier Helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Tildelingen viser at norske miljøer leverer forskning av høy internasjonal kvalitet, også innen medisin.

May-Britt og Edvard Moser og John O'Keefe får prisen for sine oppdagelser av hjerneceller som lar oss bestemme hvor vi er, og hvordan vi kan finne veien fra ett sted til et annet. Gjennom oppdagelsen har prisvinnerne løst et problem som har sysselsatt filosofer og forskere i århundrer, nemlig et svar på hvordan hjernen lager et kart av rommet som omgir oss, og gjør det mulig for oss å finne veien i kompliserte omgivelser.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen