Kommissær Tonio Borg besøker Vestlandet

EU-kommissær Tonio Borg besøker Vestlandet og Bergen 6. og 7. oktober. Borg er ansvarlig for helse og mattrygghet i EU-kommisjonen, og landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) vil ta opp problemene med antibiotikaresistens.

EU-kommissær Tonio Borg besøker Vestlandet og Bergen 6. og 7. oktober. Vertskap for besøket er landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, helse- og omsorgsminister Bent Høie og fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Borg er ansvarlig for helse og mattrygghet i EU-kommisjonen, og både statsråd Listhaug og statsråd Høie vil benytte anledningen til ta opp problemene med antibiotikaresistens. Resistensproblematikken er internasjonal fordi både personer og mat kan bringe med seg resistente bakterier under reiser og ved handel, og det er derfor særdeles viktig at EU tar et krafttak for å  bedre situasjonen.

Borg vil besøke Haukland sykehus, NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning). Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug vil ta med Tonio Borg på to gårdsbesøk, nemlig til Sætregården som driver Inn på-tunet og til Ostegården hvor det holdes melkekyr og produseres ost i småskala.

Eu-kommisær Tonio Borg
EU-kommisær Tonio Borg (Foto: European Union 2013)

Mange norske gårdsbruk som Sætregården driver tilrettelagde og kvalitetssikrede velferds-helsetjenester.

Ostegården er et melkebruk med 12 kyr, og driver et gårdsysteri og har fått 3,5 årsverk ut av denne driften.

Pressekontakt i Landbruks- og matdepartementet: Ottar Løvik, 481 40 477.

Til toppen