#KulTur Kulturministeren på tur langs Sørvestlandskysten

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Jeg ønsker å ha med hele landet i min kultursatsing. Det er viktig for oss å reise rundt om i landet og snakke med de som har skoene på. Nå var det Sørvestlandet, Sørlandet og Telemark som sto for tur, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Denne uken har hun tatt med seg den politiske ledelsen i Kulturdepartementet på biltur langs kysten fra Stavanger i vest, til Oslo i øst og så avsluttes reisen igjen i Stavanger. På veien besøker de en rekke viktige kulturinstitusjoner, idrett og frivillighet. 

Kulturminister Linda Hofstad Helleland åpnet Risør kammermusikkfestival i Risør kirke.
Kulturminister Linda Hofstad Helleland åpnet Risør kammermusikkfestival i Risør kirke. Foto: KUD

Mandag tok kulturpolitikerne turen innom Jærmuseet og Dalane folkemuseum.

Tirsdag startet dagen med et besøk hos Vest-Agder museum og Dampskipet Hestmanden i Kristiansand. Og kulturministeren kom ikke tomhendt til Sørlands-hovedstaden.

- Det er alltid en glede å kunne overrekke gaveforsterkningsmidler. Denne gangen er det snakk om 137.000 kroner til Ammunisjonsjernbanen på Møvik Fort, sa kulturministeren.

Jernbanen ble åpnet for et par uker siden, og pengene skal brukes til å gjøre prosjektet helt ferdig.

Fra Kristiansand gikk turen til Teater- og konserthuset Kilden, idrettsanlegg i Vegårdshei, og så til Risør, og kammermusikkfestivalen.

- Jeg gleder meg stort over at denne turen sammenfaller med kammermusikkfestivalen, som jeg fikk gleden av å åpne i Risør Kirke.

Før retur til hovedstaden, skal statsråden med følge innom Telemark museum.

- Og så skal jeg faktisk tilbake til Stavanger for å besøke Rogaland teater, Stavanger konserthus og være til stede på hockeykamp igjen på torsdag, så dette blir strålende dager, det er jeg sikker på, sier Helleland.