Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Kulturministeren deltok på åpningsfesten for Hamar Kulturhus

Kulturdepartementets bidrag er økt driftstilskudd til Teater Innlandet, som får Hamar kulturhus som produksjonsbase.

Kulturminister Thorhild Widvey, kultursjef Terje Halvorsen og rådmann Martin M. Kulild på vei inn i kulturhuset.
Kulturminister Thorhild Widvey, kultursjef Terje Halvorsen og rådmann Martin M. Kulild på vei inn i kulturhuset. (Foto: KUD/Hilde Mortvedt)

Kulturminister Thorhild Widvey tok imot H.M. Dronningen sammen med kulturhusleder Durita Brattaberg. Så ble det kort orientering om huset underveis til Kirsten Flagstad-salen. Etter åpningsprogrammet fikk hun høre mer om huset og framtidig bruk i Multisalen.

Kulturdepartementets bidrag er økt driftstilskudd til Teater Innlandet, som får Hamar kulturhus som produksjonsbase.

Kulturminister Thorhild Widvey og rådmann i Hamar Martin W. Kulild i foajeen med kunstverk av Nils Erik Gjerdevik på veggene.
Kulturminister Thorhild Widvey og rådmann i Hamar Martin W. Kulild i foajeen med kunstverk av Nils Erik Gjerdevik på veggene. (Foto: KUD/Hilde Mortvedt)

Hamar kulturhus er tegnet av det verdenskjente danske firmaet Vandkunsten. Kulturhuset dekker et helt kvartal ved torget i Hamar, og inneholder bibliotek, kino, kafé, kulturskole og saler for kor, korps og dans, i tillegg til teatersal, klubbscene, multisal og storstua Kirsten Flagstad-salen. Estimert besøkstall er 700 000 personer i året, og de sa de var på god vei til å nå det målet. Over 1000 mennesker er daglig inne i huset.

Kulturminister Thorhild Widvey foran sirkel av kunstner Nils Erik Gjerdevik.
Kulturminister Thorhild Widvey foran sirkel av kunstner Nils Erik Gjerdevik. (Foto: KUD/Hilde Mortvedt)

KORO har bidratt til kunstverk som gulvet i Kunstpassasjen, hvor Gunilla Klingberg har brukt enkle piktogrammer, som er inspirert av Hamars historie som markedsplass og matprodusent, som ornamenter. I veggene i foajé har Nils Erik Gjerdevik malt 12 ulike sirkelformede figurer rett på betongveggen. Fargene er klare og strekene tydelige, men motivene er abstrakte. Sirklene bryter med våre forventninger og får oss til å stille spørsmålet: Hvorfor? Johannes Borchgrevink Hansens verk ved Klubbscenen er en komposisjon over et større område, og kan oppleves både som enkeltstående fragmenter og helhet. Verket er en skildring av livet og hvordan vi opptrer i felleskap med andre.

Bilde fra salen under åpningen av kulturhuset på Hamar. Programlederne Hilde Hummelvoll og Kåre Magnus Bergh er på scenen.
Programlederne Hilde Hummelvoll og Kåre Magnus Bergh ledet forsamlingen gjennom åpningsprogrammet. (Foto: KUD/Hilde Mortvedt)

 

 

 

 

Til toppen