Kunnskapsministeren hilser Yrkeslandslaget

I dag 1. oktober åpner Yrkes-EM i Lille. Konkurransene går over dagene 2.- 4. oktober. -Jeg heier på dere, sier kunnskapsministeren til de 13 norske deltakerne.

"Jeg vet dere er godt forberedt på konkurransene som nå står foran dere. Dere har vært omgitt av et team med gode supportere og instruktører. I tillegg er dere blant de beste norske i deres fag. Men det tar på å skulle konkurrere blant de beste i verden i deres fag. Noen av dere vil sikkert bli skuffet, mens andre vil føle at de mestrer oppgavene bedre enn noensinne. Husk at dere er gode uansett!

Mange vurderer teoretiske utdanninger og yrker høyere enn praktisk fagutdanning. Dere som er fagarbeidere vet at evnen til å analysere og løse problemer av praktisk art vil kreve minst like mye tankearbeid og bruk av kunnskap.

God fag- og yrkesopplæring er dessuten viktigere enn noen gang. Fagarbeidere vil bli enda mer etterspurt i årene som kommer – hverken privat eller offentlig sektor vil klare seg uten dere.

WorldSkills, og de norske og europeiske yrkeskonkurransene, er viktige nettopp for å vise fram og få oppmerksomhet rundt praktiske fag og yrker. Jeg tror slike konkurranser som dere skal igjennom synliggjør hvor spennende yrkesfag kan være og vil kunne øke interessen for fagene.  Dere som representerer Norge under WorldSkills i Lille denne høsten er eksempler til inspirasjon for dem som ennå ikke har funnet ut hva de skal velge å utdanne seg til. Konkurransene og deres entusiasme bidrar til å heve fagenes status.

Uansett – medaljer eller ikke – husk at dere er blant de aller beste norske i deres fag, og at dere er viktige forbilder for norsk ungdom.

Jeg heier på dere!"

 

Til toppen