Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug til Brussel

Landbruks- og matministeren skal torsdag 13. november holde et innlegg på et seminar i regi av European Forest Institute (EFI) i Europaparlamentet om bioøkonomi og skog – Forests and Bioeconomy – future steps.

EFI har, med finansiering blant annet fra Landbruks- og matdepartementet, gjennomført en studie av europeisk skogsektor – Future of the Forest Based Sector. Landbruks- og matministeren vil i sitt innlegg snakke om hvilke utfordringer norsk skogsektor står overfor, og legge vekt på hvilke muligheter utviklingen av bioøkonomien har for skogbruket. 

Møter EUs nye kommissær for landbruk

Listhaug møter samme dag EUs nye kommissær for landbruk Phil Hogan. Listhaug blir dermed det første norske regjeringsmedlem som møter et medlem av den nye kommisjonen. Hogan og Listhaug vil samtale om landbrukspolitiske spørsmål  og relasjoner mellom Norge og EU både innen handel, mattrygghet og konkurranseforhold i matkjeden. 

Listhaug vil også møte representanter for organisasjoner i matkjeden for en diskusjon om arbeidet med god handelsskikk i matkjeden i Europa. 

Kontaktpersoner:

Lars Joakim Hanssen, politisk rådgiver, tlf.: +47 901 14 233.

Knut Øistad, Landbruksråd ved EU-delegasjonen tlf.: +32 499 53 36 64.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug
Landbruks- og matministeren skal torsdag 13. november holde et innlegg på et seminar i regi av European Forest Institute (EFI) (Foto: Torbjørn Tandberg)
Til toppen