Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Mangfold for økt operativ evne

- Vårt forsvar er preget av høy endringstakt og dynamikk. For å være i stand til å løse krevende oppgaver, må forsvarssektoren evne å rekruttere blant de beste i et arbeidsmarked i endring, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Vårt forsvar er preget av høy endringstakt og dynamikk. For å være i stand til å løse krevende oppgaver, må forsvarssektoren evne å rekruttere blant de beste i et arbeidsmarked i endring, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.   

Tirsdag 28.10 åpnet hun Forsvarsdepartementets Dialogkonferanse. Dette er en arena der ledere og ansatte i hele forsvarssektoren møtes for å diskutere spørsmål knyttet til holdninger, etikk og ledelse (HEL). Betydningen av økt mangfold for å løse sektorens nye oppgaver har blitt et stadig viktigere tema. På årets Dialogkonferanse er det ledelse av mangfold som står i fokus.

- Det å lede et mangfold setter store krav til ledelse, sier forsvarsministeren. – Vi må sørge for å gjøre oss bruk av mangfoldet av evner og kompetanse som søker seg til oss. God ledelse er helt essensielt for å få ut det beste av hver enkelt medarbeider. Det er også helt grunnleggende for å kunne hente ut den merverdien som ligger i mangfold, sier hun.

Forsvarssektoren har et økende behov for ulike former for kompetanse, fordi spektret av oppgaver har blitt mer mangefasettert.

Dette gjør at vi må rekruttere bredere enn vi gjør i dag.  Det er i dag økende behov for mennesker med kompetanse innen teknologi, samfunnskunnskap, språk, kulturforståelse og mye annet, i tillegg til militærfaglig kompetanse, avslutter Ine Eriksen Søreide.

Til toppen