Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Modulvogntogordningen blir permanent

Samferdselsdepartementet har bedt Vegdirektoratet om å gjennomføre en forskriftsendringen for å få en permanent ordning for modulvogntog på plass. Forskriftsendringen skal tre i kraft 15. september 2014.

- Når jeg har reist rundt og møtt skognæringen er dette regelverket noe de fleste tar opp med meg. Regjeringen følger opp, og bedrer vilkårene til en næring som lever i en tøff internasjonal konkurranse. Å fjerne 17 kilometersgrensen vil styrke norsk skogindustris konkurransekraft, og være et godt bidrag for å sikre arbeidsplasser, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. 

Det tidligere kravet om at en tilknytningsstrekning ikke kan være lenger enn 17 km er nå opphevet. Vurderingen skal nå kun knyttes til om vegen er egnet for modulvogntog. 

- Jeg er glad for at vi nå får dette på plass. Endringen vil medføre reduserte transportkostnader for næringslivet og vil være et godt miljøtiltak siden man trenger færre trailere for å transportere et gitt volum varer. Det vil bedre konkurransesituasjonen for bransjen og gi dem mer forutsigbare rammebetingelser, sier samferdselsminister Kjetil Solvik Olsen.

Fra venstre: administrerende direktør i Norges Skogeierforbund, Erik Lahnstein, statssekretær i Samferdselsdepartementet Bård Hoksrud, administrerende direktør i Bergene Holm AS Erland Løkken og landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.
Fra venstre: administrerende direktør i Norges Skogeierforbund, Erik Lahnstein, statssekretær i Samferdselsdepartementet Bård Hoksrud, administrerende direktør i Bergene Holm AS Erland Løkken og landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. (Foto: Samferdselsdepartementet)

 

Til toppen