Historisk arkiv

Næringsministeren hovedtaler under 17. mai-feiringen i London

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsminister Monica Mæland er i London for å delta i den tradisjonsrike 17. mai-feriringen i den britiske hovedstaden.

Mæland skal blant annet delta på gudstjeneste i Sjømannskirken, gå i det som antakeligvis er det lengste 17. mai-toget utenfor Norges grenser, og være hovedtaler under feiringen i Southwark Park.

- 17. mai er en festdag for alle nordmenn. 200-års jubileet for Norges grunnlov gjør markeringen i år spesielt historisk. Når jeg først feirer dagen utenfor Norges grenser er det veldig hyggelig åvære i Storbritannia, som er en nær og god partner og et land mange av oss har et forhold til, forteller Mæland.

I tillegg til markeringen av grunnlovsjubileet skal Mæland møte norske bedrifter i Storbritannia og britiske politikere under besøket.

- Nesten en fjerdedel av all norsk eksport går til Storbritannia, og landet er en viktig aktør i EU. Regjeringen er opptatt av å opprettholde det nære og gode forholdet til Storbritannia, sier næringsministeren.

Næringsministerens program

Fredag 16. mai

  • Næringsministeren deltar med en tale på et arrangement arrangert av Norges sjømatråd og Innovasjon Norge på Ritz hotell. Arrangementet dreier seg om norsk sjømat og reiseliv.

Lørdag 17. mai

  • Næringsministeren holder en kort tale i Sjømannskirken og legger ned en krans ved monumentet for falne under andre verdenskrig.
  • Næringsministeren er hoveddtaler under 17. mai-arrangementet i Southwark Park
  • Næringsministeren deltar på Den norsk klubs kveldsarrangement i anledning 17. mai.

Mandag 19. mai

  • Næringsministeren besøker Tech City UK, og møter en norsk IT-bedrift basert i London.
  • Næringsministeren møter IMOs generalsekretær, blant annet for å diskutere polarkoden.
  • Næringsministeren møter norsk næringsliv i Storbritannia over lunsj for å høre om deres erfaringer.
  • Næringsministeren møter Kenneth Clarke, britisk statsråd, blant annet for å diskutere handelspolitikk, TTIP, EUs indre marked og forenkling.