Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Nasjonal oppvekstkonferanse 2014

Barn og unges psykiske helse i skolen, barnehagen og familien

Konferansen ønsker å belyse utfordringene knyttet til barn og unges psykiske helse, gjennom foredrag som handler om barna i barnehagen, i skolen, i tjenesteapparatet og i hjemmemiljøet.

Konferansen er et tilbud til ansatte i barnehager, skoler og i hjelpetjenester. Konferansen er også et tilbud til unge og voksne politikere, til Ungdomsråd eller andre organer for barn og unge, samt til frivillige lag og organisasjoner.

Konferansen har to hovedmål:  

  1. Å belyse utfordringene knyttet til barn og unges psykiske helse, gjennom foredrag som handler om barna i barnehagen, i skolen, i tjenesteapparatet og i hjemmemiljøet. Barn og unges psykiske helse er vår tids største helsemessige utfordring. Temaet utfordrer oss alle som medmennesker, men i særlig grad profesjonelle aktører og deres kunnskap, evne og vilje til å samarbeide om tiltak for å hjelpe barna og barnefamiliene. Vi har i den anledning hentet inn to innledere fra Skottland som vil presentere hvordan dette landet praktiserer samarbeid mellom særlig helse, skole og barnevern, der hensynet til barna settes først som grunnlag for tverrfaglig praksis.
  2. Å markere 25-års-jubileet for FNs barnekonvensjon, med særlig vekt på barnas rett til å bli hørt og få sagt sin mening. Slagordet «Ingenting om oss - uten oss», som også er gjort til tittel for denne konferansen, er hentet fra ett av våre dyktige Ungdomsråd.

Last ned programmet her (PDF).

Hvor: Clarion Hotel The Edge, Tromsø
Når: 6. – 7. oktober 2014
Påmelding: https://viaregi.revio.no/nasjonaloppvekstkonferanse2014

Til toppen