Norge fordømmer drap på hjelpearbeider i Sør-Sudan

- Jeg fordømmer drapet på en av Norsk Folkehjelps ansatte i Sør-Sudan, som ble skutt og drept i går, sier utenriksminister Børge Brende.

- Jeg fordømmer drapet på en av Norsk Folkehjelps ansatte i Sør-Sudan, som ble skutt og drept i går, sier utenriksminister Børge Brende.  

Drapet fant sted i Maban i delstaten Upper Nile i Sør-Sudan. De siste dagene har det vært en alvorlig forverring av sikkerhetssituasjonen i området, med sammenstøt mellom lokal milits og soldater som har desertert fra regjeringshæren.

- Våre tanker går først og fremst til den dreptes familie og til hans kolleger i Norsk Folkehjelp. Drap på hjelpearbeidere som bidrar til å lindre konsekvensene av den humanitære krisen i Sør-Sudan er uakseptabelt. Når det i tillegg foreligger troverdig informasjon om at personen ble drept på bakgrunn av sin etniske tilhørighet gjør dette episoden enda mer alvorlig. Slike kriminelle handlinger bidrar til å forsterke en vond sirkel av vold og hevn, noe vi allerede har sett for mange eksempler på i Sør-Sudan det siste halve året. Norge forventer en full og uavhengig etterforskning av drapet og straffeforfølgning av de som står bak drapet, sier utenriksministeren.

- Partene i konflikten i Sør-Sudan forhandler nå i Addis Abeba i Etiopia om en politisk løsning på konflikten. Gårsdagens drap er en meget alvorlig påminnelse til de som sitter rundt bordet om det ansvar de har for å stanse volden og komme fram til en fredelig løsning. Tar de ikke det ansvaret på alvor risikerer de at den unge staten Sør-Sudan synker ned i ytterligere kaos og vold, sier Brende.

Til toppen