Norge utvider samarbeidet med India

Statsminister Erna Solberg møtte i dag president Pranab Mukerjee i Oslo i forbindelse med det pågående statsbesøket fra India. Dette var det første besøket av en indisk president til Norge.

Statsminister Erna Solberg og Indias president Pranab Mukerjee i Parkveien 45 i Oslo.

- Norge er opptatt av å samarbeide med det nye Asia, sier statsminister Solberg. - I takt med Indias vekst og stadig viktigere rolle på den globale arena styrker Norge samarbeid med India, sier Solberg.

- En stor andel av den fremtidige globale økonomiske veksten vil komme i Asia og India. Norge vil derfor nå opprette et nytt generalkonsulat i Mumbai med norsk diplomatisk personell slik at vi bedre kan bistå norsk næringsliv også i denne delen av India, sier Solberg.

- Asia vokser frem som en viktig region for forskning og teknologi, sier statsminister Solberg. – India trenger teknologi for å utvikle landet ikke bare til en effektiv økonomi, men til et land der det er godt for befolkningen å leve. Regjeringen arbeider derfor med å styrke samarbeidet med India innen forskning og innovasjon, sier Solberg. Ni MOUer om forskningssamarbeid ble undertegnet under besøket.

Til toppen