Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norsk-japansk samarbeid for bedre drift av skip

80 norske og japanske bedrifter var fredag 11. april samlet i Tokyo for å diskutere hvordan man kan gjøre skipsfarten smartere.

Statssekretær i Nærings- og fiskeridepartemetnet, Dilek Ayhan, og visepresident i det japanske rederiforbundet, Osamu Suzuki, under møte mellom 80 norske og japanske bedrifter. (Foto: NFD)

Blant de norske aktørene som presenterte sine løsninger for bedre drift av skip var Seagull, Palantir, DNV GL Software, Dualog og Navtor.

- Med en slik norsk presentasjon får vi tilgang til et sjikt i japansk maritimt miljø som ellers er utilgjengelig for den enkelte, sier styreleder i Seagull, Oscar Johansen.

Gjennom innovasjon og internasjonalt samarbeid kan norske og japanske bedrifter og forskningsinstitusjoner bidra til å redusere de negative miljøavtrykkene fra den maritime industrien. Japan og Norge, som begge har lange maritime tradisjoner og er innovative maritime nasjoner, har de beste forutsetningene for å lede an i dette arbeidet.

- Utviklingen av grønn teknologi er svært viktig for å imøtekomme miljømessige krav, sier statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Dilek Ayhan.

Til toppen