Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ny Demensplan

Regjeringen har startet arbeidet med Demensplan 2020. Personer med demens og deres pårørende vil inviteres til å delta aktivt i arbeidet med planen.

–Vi skal bygge pasientens helse- og omsorgstjeneste og flytte makt til pasienten. Derfor vil brukere og pårørende ha en sentral rolle når regjeringen skal utarbeide ny demensplan. Min visjon er å skape et demensvennlig samfunn der vi tar vare på og integrerer personer med demens i fellesskapet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie sammen med Finn Robin Sørlle.
Helse- og omsorgsminister Bent Høie sammen med Finn Robin Sørlle som selv har demens. (Helse- og omsorgsdepartementet)

I arbeidet med Demensplan 2020 skal det gjennomføres møter og samtaler med personer med demens og deres pårørende. I tillegg skal planen bygges på erfaringer og innspill fra frivillige, fagfolk og ny oppdatert kunnskap. Nasjonalforeningen for folkehelsen og Nasjonal kompetansetjeneste for Aldring og Helse er noen av de sentrale samarbeidspartnere i arbeidet med planen.

–Demens angår oss alle, men det er fortsatt lite åpenhet og mye skam knyttet til demens. Dette kan føre til at mange forsøker å holde demenssykdommen skjult, og kommer for sent i kontakt med helsetjenesten. Jeg ser frem til å få gode innspill til hvordan regjeringen kan bidra til mer åpenhet, økt kunnskap og bedre tilrettelagte tjenester for personer med demens, sier Høie.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen