Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ny lederplakat i staten

- Den nye lederplakaten skal øke gjennomføringskraften i staten, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Nå presenteres ”Program for bedre styring og ledelse i staten” og ny lederplakat for statlig ledelse.

På gårsdagens topplederkonferanse fikk 200 ledere i staten presentert hele ”Program for bedre styring og ledelse i staten”, som den nye lederplakaten utgjør en del av.

Regjeringen er i gang med å fornye, forenkle og forbedre den norske forvaltningen.  Ledelse er en forutsetning for å lykkes i dette endringsarbeidet.

-  Den nye lederplakaten er tydelig på hva vi forventer av ledere i staten og hvilket ansvar de har. Plakaten er tydelig på at ledere skal vises tillit, men at de også må følge opp resultatene. Vi må detaljstyre mindre i offentlig sektor, sier Sanner.

Plakaten formidler overordnede forventninger til lederne og viktige kjennetegn ved god ledelse i staten.  Lederplakaten er en del av ”Program for bedre styring og ledelse i staten”, hvor ledelse er et at fem innsatsområder.

Målgruppen for lederplakaten er alle ledere i staten. Topplederne har ansvar for å forankre de overordnede forventingene til ledere og viktige kjennetegn ved god ledelse i virksomhetene. De må innarbeides i lokale lederprinsipper og i lederoppfølgingen. Utviklingen av lederskapet i virksomhetene skal tuftes på lederplakaten.

- Nå er toppledernes oppdrag å tilpasse innholdet i plakaten til den virksomheten de leder. Vi driver med mye forskjellig i offentlig sektor, men ledelsesprinsippene gjelder for alle, sier Sanner.

Til toppen