Nye digitale helsetjenester

Helsenorge.no har passert 500.000 månedlige brukere, og har dermed befestet seg som innbyggernes digitale kanal mot helsetjenesten. Gjennom tjenesten "Min helse" har brukerne allerede i dag tilgang til flere digitale tjenester, og allerede i løpet av høsten vil det komme nye tjenester.

- Gratulerer med 500.000 månedlige besøk. Helsenorge.no og digital involvering av pasienten er helt sentrale virkemidler for å skape pasientens helsetjeneste. Dette er regjeringen opptatt av. De digitale tjenestene gjør det mulig for en pasient å møte én tjeneste uavhengig av hvem behandleren er. Du skal som pasient kunne følge ditt eget behandlingsløp fra fastlege til sykehus til rehabilitering på ett sted, sier statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Cecilie Brein-Karlsen.

Statssekretær Cecilie Brein-Karlsen.
Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Cecilie Brein-Karlsen fikk kake da helsenorge.no feiret over 500000 måndelige brukere. (Helse- og omsorgsdepartementet)

Nye tjenester på helsenorge.no:

  • I løpet av høsten vil helsenorge.no starte utprøvingen av en tjeneste som åpner for digital dialog mellom pasient og fastlege på områder som timebestilling, reseptfornyelse og e-konsultasjon.
  • Helse Nord blir den første helseregionen i landet som starter et pilotprosjekt hvor innbyggerne kan få tilgang på sine egne sykehusjournaler gjennom helsenorge.no.
  • Utprøvingen av kjernejournal utvides til flere kommuner i løpet av høsten. På sikt skal hele landet omfattes av tjenesten. Dette er første skritt på vei mot innsyn i egen journal.

- Siden oppstarten i 2011 har helsenorge.no blitt en viktig informasjonskilde og kommunikasjonskanal for pasienter og brukere. Innbyggerne besøker helsenorge.no for å finne informasjon om sykdom og behandling, og for å få råd og veiledning for å kunne ivareta egen helse, sier Brein-Karlsen.

Les mer om helsenorge.no

Les Cecilie Brein-Karlsens hilsen til helsenorge.no

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen