Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Nytt servicesenter for utenlandske arbeidstakere i Bergen

Regjeringen foreslår å etablere et nytt servicesenter for utenlandske arbeidstakere (SUA) i Bergen i 2015, i tillegg til kontorene som allerede er etablert i Stavanger, Oslo og Kirkenes.

-Regjeringen ønsker å legge til rette for enklere og raskere rekruttering av kvalifiserte arbeidsinnvandrere, og tilbakemeldingene er gode fra både arbeidsinnvandrere og næringslivet ved de eksisterende servicesentrene. Et nytt servicesenter i Bergen vil redusere byråkratiet ved arbeidsinnvandring i enda et pressområde. I Bergen har man lenge jobbet for å få realisert et slikt senter. Nå sørger vi for at nødvendig finansiering endelig kommer på plass, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

SUA er et samarbeid mellom Skatteetaten, Politiet, UDI og Arbeidstilsynet som gir utenlandske arbeidstakere og deres arbeidsgivere ett felles kontaktpunkt med norske myndigheter.

Servicekontorene har også vist seg å være en styrke i arbeidet mot arbeidslivskriminalitet. SUA-kontorene i Oslo og Stavanger har bidratt til å avdekke flere fiktive arbeidskontrakter og husleiekontrakter i 2013. Dette kan igjen gi færre tilfeller av sosial dumping, hvor mennesker i en sårbar situasjon blir utnyttet.

Last ned bilder av arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

 

Mer om statsbudsjettet

statsbudsjettet.no – Finansdepartementets nettside om statsbudsjettet, med alle dokumenter, spørsmål og svar, og A til Å om statsbudsjettet.

Til toppen