Økt tilskudd fra Kulturdepartementet til Veneziabiennalen 2015 utløser private bidrag

Kulturdepartementet styrker støtten til Office for Contemporary Art Norway (OCA) til Norges bidrag under Veneziabiennalen 2015 med 1,3 mill. kroner. Dette utløser i sin tur et privat bidrag på 1,1 millioner kroner fra Reitan, Selvaag og AGB Sundal Collier.

- Dette er et strålende eksempel på offentlig og privat samarbeid som vil bidra til å sikre kvaliteten og arrangementet under Veneziabiennalen 2015. Tidligere i høst fikk vi den gode nyheten om at også private aktører ønsker å sikre Norges bidrag til Veneziabiennalen neste år. Reitan, Selvaag og AGB Sundal Collier bidrar sammen med 1,1 million kroner. Staten matcher gaven med 1,3 millioner kroner, sier kulturminister Thorhild Widvey.

- Veneziabiennalen er en av verdens viktigste begivenheter på samtidskunstfeltet. I mai skal OCA være vertskap for den prestisjefylte Fehn-paviljongen. Dette vil være første og siste gang Norge er eneansvarlig for den nordiske paviljongen. Derfor har det vært viktig for regjeringen å bidra ekstra til akkurat dette arrangementet.

Til toppen