Økt tilskudd fra Kulturdepartementet til Veneziabiennalen 2015 utløser private bidrag

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Kulturdepartementet styrker støtten til Office for Contemporary Art Norway (OCA) til Norges bidrag under Veneziabiennalen 2015 med 1,3 mill. kroner. Dette utløser i sin tur et privat bidrag på 1,1 millioner kroner fra Reitan, Selvaag og AGB Sundal Collier.

- Dette er et strålende eksempel på offentlig og privat samarbeid som vil bidra til å sikre kvaliteten og arrangementet under Veneziabiennalen 2015. Tidligere i høst fikk vi den gode nyheten om at også private aktører ønsker å sikre Norges bidrag til Veneziabiennalen neste år. Reitan, Selvaag og AGB Sundal Collier bidrar sammen med 1,1 million kroner. Staten matcher gaven med 1,3 millioner kroner, sier kulturminister Thorhild Widvey.

- Veneziabiennalen er en av verdens viktigste begivenheter på samtidskunstfeltet. I mai skal OCA være vertskap for den prestisjefylte Fehn-paviljongen. Dette vil være første og siste gang Norge er eneansvarlig for den nordiske paviljongen. Derfor har det vært viktig for regjeringen å bidra ekstra til akkurat dette arrangementet.