Oppretter spesialavdeling for uoppklarte saker

Kripos skal opprette en egen «cold-case»-avdeling som skal etterforske uoppklarte saker.Kripos skal opprette en egen «cold-case»-avdeling som skal etterforske uoppklarte saker.

Kripos har fått i oppdrag å sette ned en egen dedikert gruppe som skal jobbe med såkalte «cold cases» – saker hvor etterforskningen har stoppet opp og ikke lenger etterforskes hos politiet.

– Det er viktig at dette blir en helt uavhengig cold case-gruppe som skal se på saker med nytt blikk, nye etterforskningsmetoder og på en ny måte. Dette er et veldig godt skritt i riktig retning, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Opprettelsen av gruppen henger sammen med at Stortinget nylig fjernet foreldelsesfristen på de mest alvorlige volds- og sedelighetsforbrytelsene.
– Det er viktig å signalisere at vi tar disse gamle sakene på et helt annet alvor enn vi har gjort tidligere. Arbeidet med en egen enhet for uoppklarte saker ble satt i gang for en god stund siden, og nå er tiden er inne for å opprette den, sier Anundsen.

 

Til toppen