Regner ut dine flyrettigheter

Statsråd Solveig Horne (FrP) ønsker Forbrukerrådets nye flyrettighetskalkulator velkommen.

- Jeg har selv opplevd forsinkelser når jeg har vært ute og reist, og lurt på hvilke rettigheter jeg har, sier forbrukerminister Horne.

Forbrukerrådet lanserer nå en kalkulator som man kan laste ned på telefon og nettbrett. Kalkulatoren regner ut hvilke rettigheter man har dersom man opplever forsinkelser eller innstillinger. 

- Dette verktøyet gjør det enkelt for forbrukerne å finne ut hva man har krav på når reisen ikke går som planlagt, sier statsråden.

Flyrettigheter er svært kompliserte, og det skal derfor mye til før noen klager på at de ikke får det de har krav på. De vet nemlig ikke hva de skulle fått.

- Vår nye kalkulator gjør det enkelt å finne ut hva du har krav på når flyet er forsinket, innstilt, eller bagasjen ikke kommer frem. Skal du slå i bordet, må du jo vite hva du har rett til, påpeker Randi Flesland, direktør i Forbrukerrådet.

Du finner kalkulatoren på forbrukerrådet.no/fly. Legg den på hjemskjermen, eller lag et bokmerke, så du har den lett tilgjengelig når du trenger den.

Les Forbrukerrådets pressemelding.

Til toppen