Nytt tidspunkt: Samferdselsministeren prøvekjører jernbanestrekning med nytt signal- og sikringssystem

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal tirsdag 19. august prøvekjøre en jernbanestrekning med nytt signal- og sikringssystem, kalt ERTMS. (European Rail Traffic Management System)

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal tirsdag 19. august prøvekjøre en jernbanestrekning med nytt signal- og sikringssystem, kalt ERTMS (European Rail Traffic Management System). På kjøreturen vil Jernbaneverket demonstrere flere funksjoner for det nye digitale signalanlegget i Norge.

Merk: Endret tidspunkt: Prøveturen vil foregå på Østre linje med avgang fra Sarpsborg med ERTMS-toget kl. 10.00

- Å innføre ERTMS på jernbanen i Norge er et viktig skritt i retning av å få en moderne jernbane. Vi vil få økt kapasitet, færre feil og fjernstyring av alle strekninger, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Pressen er invitert til å delta, men av sikkerhetshensyn ber vi om påmelding innen kl. 13.00, mandag 18. august. Påmelding til Susanne Stephansen: susanne.stephansen@sd.dep.no

Program for dagen:
10:00 Avgang Sarpsborg med ERTMS-toget
Lett frokost om bord. Demonstrasjon i ERTMS som signalsystem underveis til Ise stasjon.
10:20 Ankomst Ise.
Fra Ise går turen videre mot Rakkestad.
Jernbaneverket forteller om arbeidet på Østre linje og byggingen av landets første ERTMS-strekning, deretter videre satsning og videre utbygging av ERTMS-systemet på øvrige strekninger i et nasjonalt perspektiv.
10:50 Ankomst Rakkestad
10:55 Biltur til Mysen stasjon i Eidsberg kommune
11:15 Befaring av Mysen stasjon som er én av fem stasjoner som oppgraderes i sommerens totalbrudd.
11:45 Retur til Oslo

 

Til toppen