Sammen mot rus på jobb

Statsrådene Robert Eriksson og Bent Høie inviterte 7. august til toppledermøte om forebygging av rusproblemer på arbeidsplassen. – Det handler om gode holdninger, og om å bry seg om kollegaene sine, sa arbeids- og sosialminister Eriksson.


Statsrådene Robert Eriksson og Bent Høie inviterte 7. august til toppledermøte om forebygging av rusproblemer på arbeidsplassen.  – Det handler om gode holdninger, og om å bry seg om kollegaene sine, sa arbeids- og sosialminister Eriksson.

Sammen med partene i arbeidslivet, rusorganisasjoner og representanter for bedriftshelsetjenestene fikk statsrådene høre at den arbeidsrelaterte alkoholbruken øker.

- Cirka 40 prosent av alkoholforbruket vårt skjer i jobbrelaterte sammenhenger, kunne generalsekretær i Actis Mina Gerhardsen fortelle.

Tidligere på dagen besøkte statsrådene Veidekke og byggeplassen Marienfryd. Her fikk de lære om forebyggingsarbeidet i bedriften og samarbeidet med AKAN.

Rus og arbeidsliv er et tema regjeringen vil løfte i tiden framover. Innspillene fra toppledermøtet vil blant annet bli brukt i arbeidet med ny folkehelsemelding.

Til toppen