Statsministeren besøkte Arctic Race of Norway

Statsminister Erna Solberg var til stede under avslutningen av sykkelrittet Arctic Race of Norway i Tromsø 17. august.

Statsministeren takket Thor Hushovd. Foto: Statsministerens kontor

Solberg ble orientert om sykkelrittene Arctic Race of Norway og Morgendagens helter, før hun fulgte rittene og deltok i avslutningsseremonien. Arctic Race of Norway ble arrangert for andre gang i år. Morgendagens helter er et sykkelritt for juniorer.

- Artic Race er ikke bare et idrettsarrangement for Nord-Norge, men også en god proliferering av Norge, norsk natur, norsk næringsliv og norsk idrett, sa statsminister Erna Solberg.

Statsministeren benyttet også anledningen til å takke Thor Hushovd, som legger opp etter denne sesongen.

- Det er en ære for meg å få stå sammen med en av de største norske idrettshelter i moderne tid. Du er kjent som ”Oksen fra Grimstad” for din rå fremtoning og meritter på sykkelsetet, sa statsministeren.

- Men du er mer enn bare det; du er også kjent for å ta deg tid til folk rund deg, være et forbilde for unge idrettstalenter og morgendagens helter, og være en eminent ambassadør for sykkelsporten.  Dine meritter har ikke bare vært med på å sette Norge på sykkelkartet, men også å bringe sykkelsporten til Norge, sa statsminister Solberg.

Arctic Race of Norway ble arrangert fra 14. til 17. august 2014 med følgende etapper: Hammerfest-Nordkapp, Honningsvåg-Alta, Alta-Kvænangsfjellet og Tromsø-Tromsø.

Til toppen