Statsministeren deltar under 70-årsmarkeringen i Kirkenes

H.M. Kongen, statsministeren og utenriksministeren deltar under 70-årsmarkeringen for frigjøringen av Øst-Finnmark 25. oktober. Markeringen av denne historiske begivenheten er et nasjonalt anliggende og viktig for Norges forhold til Russland.

Utenriksminister Børge Brende har i denne anledning invitert sin russiske kollega, utenriksminister Sergej Lavrov, til å delta i markeringen. Alliansen under krigen og det mellomfolkelige fellesskap som oppstod, særlig i nord, er en viktig del av den norsk-russiske historien og vårt naboskap med Russland.

- Jeg ser frem til å delta sammen med H.M. Kongen under markeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark i Kirkenes 25. oktober. Dette besøket er en fin anledning til å hedre dem som bidro i frigjøringskampen. Det er også viktig å hedre innsatsen til de sovjetiske styrkene, sier statsminister Erna Solberg.

Arrangementet 25. oktober finner sted i Kirkenes sentrum og ved Bjørnevatn, hvor store deler av lokalbefolkningen oppholdt seg da de sovjetiske styrkene ankom. Rørbua, hvor det første kommunestyremøtet i det frigjorte Norge ble avholdt, samt deler av området ved Bjørnevatn, vil under markeringen bli fredet. Denne delen av arrangementet er en del av grunnlovsjubileet.

Til toppen