Statsministeren og næringsministeren til Sunnmøre

Dette innholdet er mer enn 7 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

22. april besøker statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland Sunnmøre. Besøket er rettet mot både marin og maritim industri og næringsliv.

22. april besøker statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland Sunnmøre. Besøket er rettet mot både marin og maritim industri og næringsliv.

Kl. 09.45 Besøker Solberg og Mæland Kleven Verft i Ulsteinvik. De skal først få en omvisning i produksjonen, møte elever fra tekniske og allmenne fag (TAF-linja) på Ulstein videregående skole og se på robotisert produksjon.

Deretter skal de ha et lyttemøte med lokale representanter for næringsliv og myndigheter samt for kunnskapsmiljøet i regionen. Tema for møtet er suksessfaktorer og utfordringer for den maritime industriklynga på Sunnmøre. Det er mulig for presse å dekke besøket.

Ellen Kvalsund er kontaktperson for presse ved Kleven verft, hun har telefon 415 74 463.

Kl. 12.45 Går statsministeren og næringsministeren om bord i den kombinerte torske- og reketråleren «Hopen». Den går fra terminalkaia på Hareid til Ålesund. Underveis får statsministeren og statsråden en orientering om situasjonen for havfiskenæringa, en av de største i Møre og Romsdal. Det er mulig for presse å delta på orienteringen ombord, men de må registrere seg hos smkinfo@smk.dep.no innen utgangen av 21. april.

Kl. 14.10 Kommer statsministeren og næringsministeren til Omega-3-produsenten Epax for omvisning og møte med lederen for den biomarine klyngen Legasea. Der er tema næringsutvikling basert på marine ressurser. Pressen får anledning til å følge besøket. Adressen til Epax er Årsæterveien 17.

Kl. 15.45 Besøker statsministeren det psykiatriske akutt-teamet på Åse sykehus. Statsministeren skal møte fagfolk, pasienter og pårørende for å høre om erfaringene med akutt-team som rykker ut.

Pressekontakt for statsministeren er kommunikasjonssjef Trude Måseide, telefon 957 26 510.

Kl. 17.10 Kommer statsministeren til Høyre sitt partimøte i Grimmergata 3 i Ålesund. Pressekontakt er politisk rådgiver Rolf Erik Tveten, telefon 920 49 543.