Statsministeren og utenriksministeren til Sør-Afrika, Malawi og Rwanda

Statsminister Erna Solberg besøker denne uken Sør-Afrika, Malawi og Rwanda for å fremme barns rett til utdanning og helse, og stimulere til økt innsats for FNs tusenårsmål for å bekjempe fattigdom. Utenriksminister Børge Brende deltar under besøket til Sør-Afrika og Malawi.

Statsminister Erna Solberg besøker denne uken Sør-Afrika, Malawi og Rwanda for å fremme barns rett til utdanning og helse, og stimulere til økt innsats for FNs tusenårsmål for å bekjempe fattigdom.

- Å gi barn og unge god utdanning og helse er noe av det viktigste vi kan gjøre for å øke levestandarden i fattige land. Befolkningsveksten i Afrika er høy. De store barne- og ungdomskullene er landenes viktigste ressurs for videre sosial og økonomisk utvikling, sier Solberg.
 
Solberg leder FNs generalsekretærs pådrivergruppe for tusenårsmålene sammen med Rwandas president Paul Kagame. Sammen med andre medlemmer av pådrivergruppen MDG Advocacy Group besøker Solberg de tre afrikanske landene for å drøfte og inspirere både myndigheter og andre nasjonale og internasjonale aktører til å søke nye partnerskap og innovative løsninger for økt innsats mot fattigdom. I underkant av 550 dager gjenstår før de åtte tusenårsmålene om utdanning, helse, likestilling og bærekraftig utvikling skal være nådd i 2015.
 
Utenriksminister Børge Brende deltar under besøket til Sør-Afrika og Malawi.
 
Les mer på nettsiden til Statsministerens kontor

Til toppen